domingo, 6 de abril de 2008

Teclat Dvorak


Aquesta és la distribuició del teclat Dvorak o teclat Simplificat. Va ser disenyat per August Dvorak i William Dealey als anys 20 i 30 com una alternativa del teclat Qwerty.

Les seves característiques és que degut a la seva distribució pensant en la freqüència de les lletres i la fisiologia de la mà es pot anar més ràpid a l'hora d'escriure. Les lletres dels dígrafs més comuns estan situats a la fila del mig i les lletres menys utilitzades a la fila de abaix perquè és més difícil accedir-hi.

Tot i això, aquest tipus de distribució no ha tingut mai gaire èxit perquè una persona que ja escriu amb teclat Qwerty no està disposada a aprendre una altre distribució de teclat (sense contar els frikis que estan tancats a la seva cova i es dediquen a aprendre coses d'aquestes en el seu temps lliure en comptes de sortir a que els toqui el sol...jeje).

Per acabar us deixo amb un video demostratiu perquè us feu la vostra propia opinió.



2 comentarios:

pink dijo...

Tal i com dius, encara que aquesta distribució proposada sigui més fàcil, ara que ens hem acostumat al QWERTY serà difícil que es canviï.

Eduard Abelenda i Puigvert dijo...

Aquest teclat deu ser més ràpid per escriure en anglès, suposo, o no?

Em presento, sóc el germà de la Maria Collell. He vist el teu blog i he pensat que et podria interessar el blog d'una amic meu informàtic amb qui potser pots coincidir en moltes coses. Goita, ès aquet: La veu de T
Que vagi bé. Fins aviat.